Dinkel Virvelmjöl KRAV

I lager.
46 kr



Vårt ekologiska dinkel virvelmjöl är ett 100-procentigt fullkornsmjöl med mycket smak och malt på vår virvelkvarn. Det är ett stenmalet, väldigt fint och fluffigt mjöl som kan användas som ett ljust mjöl. Gott och perfekt till pajdegar, pannkakor, mjuka kakor och det fungerar fint även till småkakor.


Innehåll: Stenmalet virvlat mjöl av dinkel (100 % fullkornsmjöl).
Ursprungsland: Sverige
Förpackningsstorlekar: 1 kg och 3,5 kg
Hållbarhet: 8 månader
Näringsvärde, genomsnitt för 100 g
Energi 1435 kJ / 343 kcal
Protein 13 g
Kolhydrat 60 g
varav sockerarter 1 g
Fett 3,4 g
varav mättat fett 0,6 g
Fiber 11 g
Salt 0 g
Innehåller gluten

Vad innebär virvelmjöl?
Vi mal alla våra mjöler i en äkta stenkvarn med liggande stenar, i ett steg. Det är en sval process som bevarar näringsämnena i mjölet. Alla mjöler är förstås fria från tillsatser. Vårt unika virvelmjöl gör det enklare att använda fullkorn i vardagen. Vår virvelkvarn låter en luftström virvla runt de hela spannmålskärnorna i en skål av granit. Mycket sakta slipas kärnorna till mjöl i en kall process, istället för traditionell malning mellan kvarnstenar. Den stora luftströmmen gör också att mjölet får ett lägre fuktinnehåll (starkt konserverande effekt) vilket ger en längre hållbarhet. Virvelmjölet blir av nedslipningen väldigt fluffigt och så finkornigt att det till och med går att baka småkakor på det – med 100 procentfullkorn!

På Warbro Kvarn ser vi mjöl som en färskvara. Vi mal efter beställning för att ge dig möjlighet att få baka med ett färskt och komplett mjöl, inklusive allt, men utan några tillsatser. Det ger en produkt med mer smak och näring! Alla våra produkter är ekologiska och odlade i Mellansverige. 

Vill du läsa mer om vår ekologiska dinkel virvelmjöl hittar du mer inspiration på vår hemsida www.warbrokvarn.se.