Dinkel ljust mjöl KRAV

I lager.
50 kr



Vårt stenmalda ekologiska dinkelmjöl är ett ljust mjöl vilket innebär att det mesta av kliet borta. Byt gärna ut ett vitt valsmalet mjöl mot detta mer smakrika dinkelmjöl. Det kan användas till alla sorters bakverk och bröd och i matlagning till pajdegar och pannkakor.

Innehåll: Stenmalet ljust och siktat mjöl av dinkel
Ursprungsland: Sverige
Förpackningsstorlekar: 1,25 kg och 4 kg
Hållbarhet: 9 månader
Näringsvärde, genomsnitt för 100 g
Energi 1461 kJ  / 349 kcal
Protein 12 g
Fett 2,4 g
varav mättat fett 0,5 g
Kolhydrat 68 g
varav sockerarter 1,3 g
Fiber 4 g
Salt 0 g
Innehåller gluten

Vad innebär stenmalet?
Vi mal alla våra mjöler i en äkta stenkvarn med liggande stenar, i ett steg. Det är en sval process som bevarar näringsämnena i mjölet. Alla våra mjölsorter är förstås fria från tillsatser. I ett ljust mjöl, eller siktat mjöl som det också kallas, är kliet borta men det är ändå mer näringsrikt än ”vanligt” vitt mjöl. Eftersom att mjölet är stenmalet finns alltid lite av kärnans kli-skikt kvar. Därav en mer beige färg. Byt ut allt det kritvita valsmalda mjölet till vårt mer smakrika, ljusa stenmalda mjöl. På så sätt får du både ett nyttigare och godare mjöl.

Alla våra produkter är ekologiska och odlade i Mellansverige.  Vill du läsa mer om vårt ekologiska dinkelmjöl hittar du mer inspiration på vår hemsida www.warbrokvarn.se.