Råg virvelmjöl 1 kg KRAV

I lager.
45 kr


Virvelmjöl  - ett unikt fullkornsmjöl som gör det enklare att äta mera fullkorn i vardagen.

Virvelmjöl får vi fram genom att vår virvelkvarn låter en luftström virvla runt de hela spannmålskärnorna i en skål av granit. Mycket sakta slipas kärnorna till mjöl i en kall process. Virvelmjölet blir av nedslipningen väldigt fluffigt och så finkornigt att det till och med går att baka småkakor på det – med 100 procent fullkorn! Mjölet kan användas både till brödbak, matlagning och som sagt även till småkakor. 

Warbro Kvarn-råg är, från och med 2019 års skörd, vår egna ekologiska kulturrågsort. Den är en korsning av den uråldriga lantrågsorten Litauen och den något modernare Amilo. Resultatet har blivit det bästa av två världar, och den har snabbt blivit populär tack vare sin härliga smak. Warbro-råg är liksom många andra kultursorter väldigt högväxande ute på fälten, förra året var den 2,20 meter hög vid tröskningen, väldigt häftigt. 

Innehåll: Stenmalet virvlat mjöl av råg (100 % fullkornsmjöl)
Ursprungsland: Sverige (odlat i Sörmland och Mälardalen)
Hållbarhet: 8 månader
Näringsvärde, genomsnitt för 100 g
Energi 1352 kJ / 323 kcal
Protein 9 g
Fett 2 g
varav mättat fett 0,2 g
Kolhydrat 61 g
varav sockerarter 2,6 g
Fiber 13 g
Salt 0 g
Innehåller gluten