Stenmalet Enkorn Fullkorn 12,5 kg KRAV
Enkorn är det egentliga urvetet och började odlas för ca 12 000 år sedan i Mellanöstern. Namnet Enkorn kommer av att det endast finns en kärna i varje småax. Varje kärna ligger inbäddad i ett tjockt skal, vilket skyddar mot till exempel luftföroreningar, som behöver skalas av innan man kan mala. Mjölet är lite gulfärgat eftersom det innehåller karotenoider, som är en antioxidant. Enkorn har en omtalad fantastisk doft och smak.
Enkorn har ett högt näringsinnehåll, och är motståndskraftigt mot många växtsjukdomar. Mjölet har ett något vekare gluten, som hos emmer och dinkel. Detta gör det snällare mot magen, men kräver lite mer av bagaren. När man baket bröd kan det vara bra att blanda det med exempelvis ett vetemjöl eller baka brödet i en form.
Detta är ett av våra första mjöler som vi malt i vår nya egna kvarnanläggning på Warbro Kvarn.
Innehållsförteckning: Fullkornsmjöl av Enkorn*. *KRAV-ekologiskt