Enkorn hel kärna KRAV - slut för säsongen

225 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Tyvärr är produkten slut för säsongen och åter i sortimentet i oktober.

Vår ekologiska enkorn hel kärna kokar vi i cirka 35 minuter och äter istället för fullkornsris, blandar i bröddegen eller i en sallad för mer matigt resultat. Alla hela kärnor har lågt GI. Koka gärna en stor sats och frys in i mindre portioner.

Innehåll: Hela kärnor av enkorn
Ursprungsland: Sverige
Förpackningsstorlekar: 5 kg
Hållbarhet: 12 månader
Näringsvärde, genomsnitt för 100 g
Energi 1427 kJ / 341 kcal
Protein 13 g
Fett 3 g
varav mättat fett 0,5 g
Kolhydrat 61 g
varav sockerarter 1,3 g
Fiber 8 g
Salt 0 g
Innehåller gluten

Vad är Enkorn?
Enkorn/Einkorn är det egentliga urvetet som började odlas för ca 12 000 år sedan i Mellanöstern. Namnet kommer av att det endast innehåller en kärna i varje småax. Kärnorna ligger inbäddade i ett tjockt skal, vilket skyddar mot till exempel luftföroreningar. Kärnorna hos enkorn, liksom emmer och dinkel, har ett hårt ytterhölje som behöver skalas av innan man kan mala dem. Enkorn har ett högt näringsinnehåll, och är motståndskraftigt mot många växtsjukdomar. Mjölet har ett vekt gluten, som hos emmer och dinkel. Detta gör det snällare mot magen, men kräver lite mer av bagaren. Mjölet är lite gulfärgat eftersom det innehåller karotenoider, som är en antioxidant. Enkorn har en omtalad fantastisk doft och smak.


Alla våra produkter är ekologiska och odlade i Mellansverige.  Vill du läsa mer om vår ekologiska enkorn hel kärna hittar du mer inspiration på vår hemsida www.warbrokvarn.se.