Bulgur av korn med tillgängliga mineraler, 2 kg

I lager.
125 kr


I 40 år har Warbro Kvarns goda vänner på Hidden in Grains forskat kring hur man kan bryta ner fytinsyran i spannmål och därmed göra mineralerna tillgängliga för vår kropp. Denna bulgur är den första produkten med tillgängliga mineraler som kommer ut på marknaden, och den produceras hos oss på Warbro Kvarn.

Behovet har uppkommit i och med att växtbaserade livsmedel i allt större utsträckning ersätter animaliska produkter, och då behöver dessa kunna tillgodose våra
behov av mikronäringsämnen, så som järn och zink. Efter kött är spannmål vår viktigaste källa till mineraler, och väljer man fullkorn innehåller det höga halter.

Denna fullkornsbulgur av ekologiskt, svenskt korn är god, nyttig, miljösmart, prisvärd, snabblagad och väldigt mångsidig vad gäller användningsområden. Det kan ersätta upp till hälften av köttet i en köttfärslimpa, köttbullar, lasagne, taco-färs, grytor m.m., med fortsatt högt mineralinnehåll. Självklart fungerar den utmärkt även som ersättning för t ex ris eller pasta, och kan även användas i grytor, soppor eller biffar av olika slag. 

Tillagning för 2-3 portioner: Koka upp 4 dl vatten med 1⁄2 tsk salt eller buljong. Tillsätt 2 dl bulgur och koka 10 min. Rör ner lite smör eller olja, låt stå 10 min. Fluffa upp kornen med en gaffel innan servering.  

Ingredienser: Ekologiskt korn, syra (mjölksyra). 100% fullkorn.

Näringsvärde per 100 g: Energi 1450 kJ/340 kcal | Fett 3 g (varav mättat 0,5 g) | Kolhydrater 65 g (varav sockerarter 0,9 g) | Fiber 7,6 g | Protein 9,2 g | Salt 0 g | Järn 3,5 mg (25%*) | Magnesium 89 mg (24%*) | Zink 2,4 mg (24%*)
*% av DRI (dagligt rekommenderat intag).

För frågor om produkten; kontakt Hidden in Grains på
[email protected]
0708-326 987