Good Grains Bulgur av korn med tillgängliga mineraler, 2 kg
Känt som grynet i kulturgröten på Nobelfesten 2024 och utnämnd till Årets Foodservicevara 2025 – nu har du möjlighet att smaka en unik produkt! Hydrotermiskt behandlad fullkornsbulgur av ekologiskt, svenskt korn är en god, näringsrik, miljösmart, snabblagad och otroligt användbar råvara. Men dessutom har vår kornbulgur behandlats hydrotermiskt för att öka biotillgängligheten av essentiella mineraler som järn och zink. En påse räcker till ca 35 portioner och innehåller lika mycket järn som 500 köttbullar!
Kokt kan kornbulgur avnjutas som en näringsrik och god ersättning till exempelvis ris, med en luftig och al dente konsistens. Bulgur av korn kan även ersätta upp till hälften av köttet i pannbiffar, köttbullar, lasagne, grytor m.m., med fortsatt högt innehåll av mineraler och dessutom fullkorn, som alla behöver äta mycket mer av. Den håller sig utmärkt i kylen eller frysen och kan blandas i soppor, biffar, bullar m.m. och bidra med fullkorn, näring och smak. Tack vare sin långa hållbarhet och sin höga näringstäthet är Bulgur av korn även en utmärkt beredskapsvara.
Om varan
Innehållsförteckning: Ekologiskt korn* som behandlats för ökad biotillgänglighet av mineraler. Syra (mjölksyra). 100% fullkorn. *KRAV-ekologisk ingrediens.
Producent: Good Grains, tillverkat hos Warbro Kvarn
Ursprung: Sverige (Sörmland/Östergötland)
Förvaring: Torrt, ej över normal rumstemperatur
Hållbarhet: 12 månader
Näringsvärde (per 100g): Näringsvärde per 100 g: Energi 1450 kJ/ 340 kcal | Fett 3 g (varav mättat 0,5 g) | Kolhydrater 65 g (varav sockerarter 0,9 g) | Fiber 7,6 g | Protein 9,2 g | Salt 0 g | Järn 3,5 mg (25%*) | Magnesium 89mg (24%*) | Zink 2,4 mg (24%*) *% av DRI (dagligt rekommenderat intag).
Användning: 2-3 portioner: Koka upp 4 dl vatten med ½ tsk salt eller buljong. Tillsätt 2 dl bulgur och koka 10 min. Rör ner lite smör eller olja, låt stå 10 min. Fluffa upp kornen med en gaffel innan servering. Ångugn: Häll bulgur i ett lågt bleck och tillsätt vatten och salt eller buljong, så det täcker. Ånga i ca 12 min, tillsätt lite smör eller olja och rör om. Låt vila ca 10 min. Färdigt!
För frågor om produkten; kontakta Good Grains på [email protected] eller 0708-326 987