Emmer hel kärna KRAV

I lager.
212 kr


Vår ekologiska emmer hel kärna kokar vi i cirka 35 minuter och äter istället för ris, blandar i en sallad för mer matigt resultat eller i bröddegen. Kärnorna är också goda att marinera med balsamvinäger, eller koka i buljong. Rör man ner lite honung och malen kanel eller kardemumma med frukt eller bär så är snart den mättande fruktsalladen klar. Alla hela kärnor har lågt GI. Koka gärna en stor sats och frys in i mindre portioner.

Innehåll: Hela kärnor av emmer
Ursprungsland: Sverige
Förpackningsstorlekar: 5 kg
Hållbarhet: 12 månader
Näringsvärde, genomsnitt för 100 g
Energi 1470 kJ / 350 kcal
Protein 14 g
Kolhydrat 68 g
varav sockerarter 6 g
Fett3,5 g
varav mättat fett 0,3 g
Fiber 12 g
Salt 0
Innehåller gluten

Vad är Emmer?
Emmer härstammar från en korsning mellan enkorn och ett vildgräs, och började odlas för ca 8 000 år sedan. Emmer finns både i en ”vit” vårsådd variant och en ”svart” höstsådd. Kärnorna ligger ombäddade i ett tjockt skal, vilket skyddar mot tex. luftföroreningar. Det måste skalas innan man kan mala det, liksom hos enkorn och dinkel. Emmer har ett högt näringsinnehåll och en helt egen unik smak. Bakningsegenskaperna liknar enkornets. Den lämpar sig utmärkt till ett bröd med mycket fullkorn.

Alla våra produkter är ekologiska och odlade i Mellansverige. Vill du läsa mer om vår ekologiska emmer hel kärna hittar du mer inspiration på vår hemsida www.warbrokvarn.se.