Dinkel mannagryn KRAV

I lager.
46 kr



Våra ekologiska dinkel mannagryn är finmald, fiberrik och smakrik. De är perfekta att koka gröt på,  gör en pudding eller en kaka. Smaken är ljuvlig! Mannagrynen kan även användas som ströbröd.

Innehåll: Stenmalda mannagryn av dinkel
Ursprungsland: Sverige
Förpackningsstorlekar: 1,25 kg
Hållbarhet: 9 månader
Näringsvärde, genomsnitt för 100 g
Energi 1441 kJ / 344 kcal
Protein 12,6 g
Fett 1,7 g
varav mättat fett 0,3 g
Kolhydrat 66 g
varav sockerarter 0,7 g
Fiber 5,5 g
Salt 0 g
Innehåller gluten

Vad är Dinkel?
Dinkel/Speltvete är en ca 5000 år gammal sort. Vi odlar dels de höstsådda ursprungssorterna ”Steiners roter tiroler” och ”Oberkulmer rotkorn”, och den vårsådda ”Gotlandsdinkel” som har ax med borst. Man kan så dinkel både på våren och hösten. Kärnorna ligger ombäddade i ett tjockt skal, vilket skyddar mot till exempel luftföroreningar. Det måste skalas innan man kan mala det, liksom hos enkorn och emmer. Näringsmässigt skiljer sig äkta dinkel från vete på ett par viktiga punkter: högre proteinhalt, annorlunda glutenkvalité samt högre energi- och mineralinnehåll i dinkel än i vete. Andelen nyttiga fettsyror är också högre.

Alla våra produkter är ekologiska och odlade i Mellansverige. Vill du läsa mer om vår ekologiska dinkel mannagryn hittar du mer inspiration på vår hemsida www.warbrokvarn.se.