Bok: Gröt med granola, sylt och andra tillbehör
Gröt har blivit trendigt igen – matskribenter bloggar om gröt, det serveras på Nobelfesten, det öppnas grötcaféer och allt detta är vi på Warbro Kvarn väldigt glada för, eftersom gröt ofta innebär en stor andel fullkorn, vilket 9 av 10 svenskar behöver äta mer av. Detta är en av flera grötböcker som vi på Warbro gillar, och dessutom har vi fått bidra med flera recept till boken, som kom ut 2014.
Hur kommer det sig att det har blivit trendigt, undrar författarna? ”Egentligen är det inte konstigt. Intresset för mathantverk, miljö, träning och hälsa stort. Dagens människor vill baka sitt eget bröd, kärna sitt eget smör och pressa sin egen juice. Vi vill veta vad vi får i oss när vi äter och dricker och vi vill ta ansvar för miljön. Vi vill leva ekologiskt, miljöekonomiskt och hälsosamt. Och i denna livsstil passar gröt perfekt!”
I denna bok får du grundrecept på flera varianter av gröt men också recept på goda tillbehör som sylt, müsli och honungsyoghurt. Du får lära dig lite om de olika grundingredienserna samt om grötens historia, och om olika gröttrender i världen. Som bonus berättar fyra kockar från fyra olika restauranger om sin syn på gröt och delar med sig av recept.