Råg fullkornsmjöl KRAV

I lager.
28 kr


Vårt ekologiska råg fullkornsmjöl är stenmalet och ger en lång mättnadskänsla och lämpar sig utmärkt till brödbak, perfekt till surdegar.

Warbro Kvarn-råg är, från och med 2019 års skörd, vår egna ekologiska kulturrågsort. Den är en korsning av den uråldriga lantrågsorten Litauen och den något modernare Amilo. Resultatet har blivit det bästa av två världar, och den har snabbt blivit populär tack vare sin härliga smak. Warbro-rågen var 2,20 meter hög vid tröskningen.  

Innehåll: Stenmalet fullkornsmjöl av råg
Ursprungsland: Sverige
Förpackningsstorlekar: 1,25 kg, 4 kg och 12,5 kg
Hållbarhet: 8 månader
Näringsvärde, genomsnitt för 100 g
Energi 1352 kJ / 323 kcal
Protein 9 g
Kolhydrat 61 g
varav sockerarter 2,6 g
Fett 2 g
varav mättat fett 0,2 g
Fiber 13 g
Salt 0 g
Innehåller gluten

Vad innebär stenmalet?
Vi mal alla våra mjöler i en äkta stenkvarn med liggande stenar, i ett steg. Det är en sval process som bevarar näringsämnena i mjölet. Alla våra mjölsorter är förstås fria från tillsatser. I ett ljust mjöl, eller siktat mjöl som det också kallas, är kliet borta men det är ändå mer näringsrikt än ”vanligt” vitt mjöl. Eftersom att mjölet är stenmalet finns alltid lite av kärnans kli-skikt kvar. Därav en mer beige färg. Byt ut allt det kritvita valsmalda mjölet till vårt mer smakrika, ljusa stenmalda mjöl. På så sätt får du både ett nyttigare och godare mjöl.

På Warbro Kvarn ser vi mjöl som en färskvara. Vi mal efter beställning för att ge dig möjlighet att få baka med ett färskt och komplett mjöl, inklusive allt, men utan några tillsatser. Det ger en produkt med mer smak och näring! Alla våra produkter är ekologiska och odlade i Mellansverige. 

Vill du läsa mer om vårt ekologiska råg fullkornsmjöl hittar du mer inspiration på vår hemsida www.warbrokvarn.se